| 
  • If you are citizen of an European Union member nation, you may not use this service unless you are at least 16 years old.

  • You already know Dokkio is an AI-powered assistant to organize & manage your digital files & messages. Very soon, Dokkio will support Outlook as well as One Drive. Check it out today!

View
 

ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Page history last edited by jmokias 13 years, 2 months ago

                              

 

 

REVELATION NATURAL ART

 

 

Το λογισμικό αποτελεί ένα εργαλείο γραφικών γενικής χρήσης με πολλαπλές σχεδιαστικές δυνατότητες, δυνατότητες δημιουργικής γραφής, σύνθεσης πρωτότυπων ιστοριών και παραγωγή κινούμενων σχεδίων, που μπορεί να αξιοποιηθεί στα πλαίσια του Α.Π.Σ. της Εικαστικής Αγωγής, της Γλώσσας, της Μελέτης Περιβάλλοντος, της Ιστορίας κ.α, στο Δημοτικό.

Είναι ένα απλό και περιεκτικό εργαλείο για την τέχνη και το σχέδιο, με αρχεία εικόνας και ζωτικότητας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, μέσα από δραστηριότητες ατομικές και ομαδικές με τη διαμεσολάβηση του δασκάλου-ας, ως ανεξάρτητα κομμάτια τέχνης, ως διακοσμητικά στοιχεία, ως εικόνες για ιστοσελίδα αλλά και διαθεματικά στα πλαίσια σχεδίων εργασίας (projects).

Το λογισμικό Natural Art αποτελεί ένα ανοιχτό εκπαιδευτικό εργαλείο με τα εποικοδομητικά κριτήρια ενός εκπαιδευτικού λογισμικού (αυθεντικότητα, πολλαπλότητα, πλαίσιο στήριξης) που μπορεί να γίνει πολύτιμο γνωστικό εργαλείο στα χέρια του δημιουργικού δασκάλου. Ο ίδιος σε συνεργασία με τους μαθητές του, μπορεί να το αξιοποιήσει στην τάξη για την καλλιέργεια της δημιουργικής έκφρασης, του οπτικού αλφαβητισμού, στα πλαίσια της οπτικής και της συναισθηματικής εκπαίδευσης, για την καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης και της συναισθηματικής νοημοσύνης. Το εκπαιδευτικό μπορεί να λειτουργήσει ως γνωστικό εργαλείο εποικοδομητικής μάθησης.

Το λογισμικό Revelation Natural Art (RNA) είναι από εκείνα που έχουν εγκριθεί από το ΥΠΕΠΘ και έχουν αποσταλεί στα σχολεία, τουλάχιστον της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

 

  • Το εγχειρίδιο χρήσης του προγράμματος θα το βρείτε   εδώ
  • Δείτε το βίντεο παρουσίασης του λογισμικού (δημιουργία Γ. Σαλονικίδη)

Ενδεικτικά φύλλα εργασίας για τη γνωριμία με το Natural Art

 




 

Ενδεικτικό φύλλο συγγραφής σεναρίου

 




 


 

 

TUX PAINT

 

Το Tux Paint είναι ένα ελεύθερο λογισμικό ανοικτού κώδικα.  Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε σε πολλά μηχανήματα, όπως θέλετε, να το αντιγράψετε για τους φίλους και την οικογένεια, και να τo χρησιμοποιήσετε στο σχολείο σας. Το Tux Paint είναι ένα ελεύθερο, βραβευμένο πρόγραμμα ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 3 έως 12 (για παράδειγμα, παιδιά προσχολικής και K-6). Συνδυάζει ένα εύκολο στη χρήση περιβάλλον, ηχητικά εφέ και μια ενθαρρυντική μασκότ κινούμενων σχεδίων που καθοδηγεί τα παιδιά καθώς χρησιμοποιούν το πρόγραμμα. Τα παιδιά βλέπουν στην αρχικη οθόνη του λογισμικού ένα κενό καμβά και μια ποικιλία εργαλείων σχεδίασης που θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν τις δικές τους εικόνες.

 

             Παρουσίαση του λογισμικού



 

 

 

 

Comments (0)

You don't have permission to comment on this page.